مزایا و معایب شرکت های هلدینگ

مزایا و معایب شرکت های هلدینگ از دیدگاه دکتر میثم شکری ساز

به گفته دکتر میثم شکری ساز بررسی مزایا و معایب شرکت های هلدینگ بهترین راه برای تصمیم گیری دربارۀ راه اندازی یک شرکت هلدینگ متناسب با نیازهایتان است.

انواع مختلفی از ساختارهای تجاری در سطح جهانی وجود دارند، اما یکی از رایج ترین آنها شرکت هلدینگ است. شرکت‌های هلدینگ به ساختار تجاری اطلاق می شوند که مالک شرکت ها و کسب و کارهای دیگر می باشند. این نوع ساختار تجاری می تواند راهی عالی برای رشد کسب و کار شما و گسترش به بازارهای جدید باشد اما معایبی نیز وجود دارند.

مزایا و معایب شرکت های هلدینگ تمرکز اصلی این مقاله است تا بتوانیم به شما کمک کنیم تصمیمی آگاهانه در مورد این امر بگیرید که آیا این نوع کسب و کار برای شما مناسب است یا خیر.

تا پایان مقاله همراه ما باشید.

شرکت هلدینگ چیست؟

پیش از بررسی مزایا و معایب شرکت های هلدینگ بهتر است بدانید که شرکت holding چیست؟ اهداف شرکت های هلدینگ چیست؟ همچنین ساختار شرکت های هلدینگ چگونه است؟

طبق صحبت های دکتر میثم شکری ساز هلدینگ یک ساختار تجاری است که مالک شرکت های دیگر می باشد یعنی سهام مهم شرکت های دیگر را به خود اختصاص می دهد. شرکت هلدینگ می تواند یک شرکت مادر (parent company)، شرکت خواهر (sister company) یا شرکت تابعه (subsidiary) یک شرکت دیگر باشد. این نوع از شرکت ها معمولا  LLC هستند یعنی مسئولیت محدود دارند. آنها نه خدماتی ارائه می دهند و نه چیزی را تولید می کنند. همچنین هیچ عملیات تجاری دیگری را انجام نمی دهند.

با توجه به قوانین شرکتهای هلدینگ هدف آنها این است که سهام کنترلی یا سهام عضویت در شرکت دیگر را حفظ کنند.

هدف یک هلدینگ چیست؟

از نگاه دکتر میثم شکری ساز شرکت هلدینگ شرکت های تأمین مالی برای مالکیت و کنترل سایر دارایی ها مانند املاک، سهام یا شرکت ها است. یکی از اهداف شرکت های هلدینگ ایجاد جدایی قانونی بین دارایی ها و مالکان است و در صورت مواجه شدن یکی از هلدینگ ها با مشکل مالی، مسئولیت مالکان را کاهش می دهد.

ساختار شرکت های هلدینگ

ساختار شرکت های هلدینگ

ساختار شرکت های هلدینگ خیلی ساده است. شرکت اصلی همان شرکت مادر می باشد که در راس قرار دارد و بر شرکت های تابعه نظارت می کند. در این ساختار شرکت های تابعه در رده های پایین تر از شرکت اصلی قرار دارند. با این حال آنها شرکت های جداگانه به شمار می روند و فعالیت های خود را به طور مستقل انجام می دهند.

شرکت تابعه چیست؟

بر باور دکتر میثم شکری ساز یک شرکت تابعه همان طور که از نامش پیدا است به شرکت دیگری وابسته می باشد. به عبارت دیگر کنترل آن بر عهده شرکت دیگری است. در ساختار شرکت های هلدینگ این شرکت تحت کنترل شرکت مادر قرار دارد یا متعلق به آن است. به عبارت دیگر تقریبا بیش از 50 درصد از سهام شرکت تابعه به شرکت مادر تعلق دارد. این امر موجب می شود تا سازمان مادر عملیات شرکت تابعه را کنترل کند.

شرکت خواهر چیست؟

با توجه به ساختار شرکت های هلدینگ شرکت خواهر از طریق مالکیت مشترک با شرکت دیگری مرتبط می باشد. این دو شرکت ممکن است بخشی از یک مجموعه واحد یا ممکن است نهادهای جداگانه ای باشند که متعلق به یک شرکت هلدینگ هستند.

اصطلاح شرکت خواهر همچنین می تواند به دو شرکتی اشاره کند که شرکای سرمایه گذاری مشترک می باشند.

ساختار شرکت های هلدینگ: شرکت مادر چیست؟

به اعتقاد دکتر میثم شکری ساز شرکت مادر شرکتی با بیشترین سهام و دارای حق رای در یک شرکت دیگر برای کنترل هیئت مدیره، سیاست ها و مدیریت آن است. یک شرکت مادر ممکن است یک شرکت هلدینگ، یک شرکت اصلی یا یک نهاد با هدف خاص باشد.

اهداف شرکت های هلدینگ

مزایا و معایب شرکت های هلدینگ

در بخش زیر مزایا و معایب شرکت های هلدینگ را بررسی خواهیم کرد.

مزایای شرکت های هلدینگ

شرکت های هلدینگ مزایای زیادی دارند. برخی از مزایای شرکت های هلدینگ عبارتند از:

  • تشکیل این نوع از شرکت ها ساده است: تشکیل یک هلدینگ امری ساده می باشد. تنها کاری که باید انجام دهید این است که سهام شرکت های مورد نظر خود را از طریق بازار آزاد خریداری کنید. از آنجایی که در تلاش برای مالکیت کامل شرکت ها نیستید، نیازی به کسب رضایت سرمایه گذاران شرکت هایی که در آن شرکت می کنید را ندارید.
  • امنیت سرمایه گذاری: این مورد را می توان از مزایا و معایب شرکت های هلدینگ در نظر گرفت.

سرمایه گذاری ها بدون در نظر گرفتن انحلال ایمن هستند؛ زیرا این سرمایه گذاری ها به جای کارآفرینان متعلق به شرکت هلدینگ هستند. منابع، اطلاعات اختصاصی و سایر سرمایه گذاری ها معمولاً توسط شرکت های مادر نگهداری می شوند. در صورتی که اتفاق غیرمنتظره ای رخ دهد، این امر به عنوان نوعی محافظت از کسب و کار عمل می کند. این امر مزیت به شمار می رود.

با این حال این مورد معایبی نیز به همراه دارد. موارد بالا بدان معنا نیستند که شرکت هلدینگ در برابر مبارزات مالی شرکت فعال مصون خواهد بود. اگر شرکت عملیاتی مشکلات مالی داشته باشد، بر بدنه شرکت نیز تأثیر خواهد گذاشت. شرکت کنترل کننده از هرگونه رسیدگی دادگاه مصون خواهد بود. با این حال ممکن است مواردی وجود داشته باشد که شرکت هلدینگ در قبال اقدامات شرکت عملیاتی مسئول شناخته شود.

  • شانس های جدید برای گسترش بازار: شرکت‌های هلدینگ به گسترش بازار کسب و کار و ایجاد درآمد بیشتر کمک خواهند کرد.
  • نیازی به مدیریت روزانه نیست: یک شرکت هلدینگ قادر به داشتن عملیات تجاری در صنایع نامرتبط و متنوع است. هر شرکت تابعه به طور مستقل تحت مدیریت خود عمل می کند که مسئولیت رسیدگی به عملیات روزانه را بر عهده دارد.
  • یک شرکت هلدینگ می‌تواند با تنوع بخشیدن به پرتفوی خود در شرکت‌ها و صنایع مختلف از خود در برابر ریسک ها محافظت کند. این امر می تواند به کاهش تأثیر مشکلات مالی هر شرکت بر پرتفوی کلی کمک نماید.

این مطلب ادامه دارد…

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *