ترس از آینده

ترس از آینده از دیدگاه دکتر میثم شکری ساز

به گفته دکتر میثم شکری ساز ترس از آینده نوعی ترس غیر معمول و بیمارگونه می‌ باشد که یک اختلال اضطرابی تلقی می‌ شود و جزو فوبیا های خاص قرار دارد. به طور کلی نگرانی و اضطراب از آینده یک امر کاملاً طبیعی است. تمامی انسان‌ ها در طول مسیر زندگی‌شان با این ترس روبرو می‌ شوند.

 فردی که به این اختلال دچار است در ذهن خود افکار منفی را می‌ پروراند. در این مواقع ارتباط او با محیط واقعی به حداقل می‌ رسد. در بعضی از مواقع نیز فرد تمایل به گریه کردن و فرار از واقعیت پیدا می‌ کند که این مورد کاملاً طبیعی است. افرادی که دچار این اختلال می‌ شوند نمی‌ توانند افکارشان را متمرکز کنند و فعالیت‌ هایشان با مشکل همراه خواهد شد. در صورت عدم درمان این مورد، ممکن است فرد دچار تپش قلب، سرگیجه، تعریق بیش از حد و علائم پانیک شود.

دلایل ایجاد ترس از آینده

از نگاه دکتر میثم شکری ساز دلایل ابتلا به این اختلال بسیار متعدد می‌ باشد. در ادامه به شایع ‌ترین دلایل بروز این اختلال اشاره خواهیم کرد. در کنار عوامل محیطی، تجربه اتفاقاتی مانند، مرگ عزیزان، طلاق، شکست عشقی، بیکاری و غیره از دلایلی می‌ باشد که دارای پتانسیل بالایی برای اضطراب از آینده است. بعضی از افراد با تجربه این موارد، نسبت به آینده و سرنوشت خود بدبین خواهند شد و این امر می‌ تواند مقدمه‌ ای برای ابتلا به اضطراب از آینده و یا در اصطلاح کرونو فوبیا باشد.

اختلالات روانی

 افرادی که به اختلالات روانی و اجتماعی دچار می‌ شوند زمینه بسیار مناسبی برای ابتلا به کرونا فوبیا را خواهند داشت.

ابتلا به بیماری های خاص

 به اعتقاد دکتر میثم شکری ساز بسیاری از افراد با ابتلا به بیماری ‌های غیر قابل درمان و بیماری‌ های سخت، امید به زندگی خود را به صورت کامل از دست می‌ دهند و افکار منفی بسیار زیادی در ذهنشان آغاز می‌ شود. این افراد از بازگشت به شرایط عادی به طور کامل قطع امید می‌ کنند و با فکر کردن به آینده، احساس منفی و اضطراب به سراغشان خواهد آمد.

محیط زندگی

 افرادی که در محیط جامعه و یا محیط خانواده با باور های منفی روبرو هستند و یا با افسردگی اطرافیانشان روبرو می ‌باشند، به احتمال زیاد خود نیز تمایل به فکر کردن به این موارد را پیدا خواهند کرد و دچار اضطراب از آینده می‌ شوند.

ترس از آینده شغلی

افزایش سن و ترس

افزایش سن

بر باور دکتر میثم شکری ساز  با افزایش سن و پیری، ترس از بیماری ‌های شایع و مرگ در افراد سالمند افزایش پیدا می‌ کند. بعضی از افراد سالمند با بالا رفتن سنشان دیگر می‌ توانند تصوری خوشایند از آینده داشته باشند. به همین دلیل دچار اختلالات روانی نظیر ترس از آینده می‌ شوند.

یائسگی

 بسیاری از بانوان قبل از یائسگی و سال ‌های قبل از آن، نسبت به شرایط جسمانی خود احساس خوبی پیدا نمی‌ کنند و از این بابت بسیار غمگین می‌ شوند. بسیاری از آن ها دچار ترس از آینده می‌ شوند و لازم است بدانید این مورد در جوامع سنتی بسیار شایع‌ تر می‌ باشد.

انواع اضطراب از آینده

 طبق نظر دکتر میثم شکری ساز اضطراب از آینده با توجه به شرایط اجتماعی و روانی افراد دارای اشکال متفاوتی می‌ باشد. مواردی که بالا تر عنوان کردیم در شکل‌گیری انواع ترس از آینده نقش بسیار مهمی را ایفا می‌ کنند. به عنوان مثال مردان متاهل و یا زنان سرپرست خانوار، ترس ‌های متفاوتی دارند. ترس از فقر و بی‌خانمانی، ترس از بیکاری و غیره. بعضی از افراد نیز از نظر عاطفی بسیار آسیب‌پذیر هستند و خلاع‌ هایی را تجربه می‌ کنند. در این میان افرادی نیز هستند که همواره ترس از بیماری ‌های سخت و غیر قابل درمان را دارند و به همین دلیل دچار وسواس فکری می‌ شوند. به همین دلیل است که عنوان می‌ کنیم اضطراب از آینده  انواع گوناگونی دارد.

ترس از آینده شغلی

ترس از آینده شغلی، یک اختلال بسیار رایج می‌ باشد و اگر در زندگی یک فرد ادامه دار و شدید باشد زندگی را برای وی مختل می‌ کند. با یک مثال ساده توضیح دهیم. اگر متوجه یک اختلال در بدن خود شده ‌اید و از ترس نتیجه ویزیت به پزشک مراجعه نمی کنید، شما دچار اضطراب از آینده هستید. همانطور که بالاتر نیز عنوان کردیم اضطراب از آینده در افراد بسیار متفاوت می‌ باشد.

اضطراب از آینده شغلی موردی است که بسیاری از جوانان با آن روبرو هستند. طبق تحقیقاتی که اخیراً انجام شده است ۲۸ درصد از جوانان ۱۸ تا ۲۵ ساله جویای کار هستند و دچار اضطراب نیز می ‌باشند. اما به راستی چرا جوانان از آینده شغلی ترس دارند؟

 این مورد به شدت به باور های شخص مورد نظر بستگی دارد. اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که موقعیت و پیشرفت خود را به عواملی مانند دلار و نابسامانی‌ های اقتصادی وابسته می دانید، قطعاً اوضاع شما بسیار ناخوشایند خواهد بود. چرا که جامعه باعث ترس از آینده شغلی شما خواهد شد. اگر فردی هستید که اعتقاد دارید خودتان مسئول موفقیت و پیشرفت خود هستید باید به دنبال مسیر شغلی مورد علاقه خود باشید و بدون ترس به جلو پیش بروید. قطعاً اگر به جای فکر کردن به مسیری که بیشترین درآمد را برای شما ایجاد کند در مسیری که به آن علاقه دارید قرار بگیرید، از نظر مالی نیز به جایگاه خوبی دست پیدا می ‌کنید. در واقع شخصی که به دنبال علاقه خود می رود و آن را دنبال می‌ کند هیچ ترسی از آینده ندارد. چرا که مطمئن است علاقه و عشق او به کار، برای وی پول‌سازی می‌ کند.

درمان ترس از آینده

برای درمان ترس چه کاری انجام دهیم؟

درمان ترس از آینده

افرادی که دچار ترس از آینده شغلی هستند می توانند تکنیک ‌های خودباوری را برای درمان ترس از آینده استفاده نمایند.

 مهمترین درمان‌ این مشکل، شناخت رفتار خود می‌ باشد که تاثیر بسیار زیادی در کنترل ترس از آینده دارد. در صورتی که خود به تنهایی نمی ‌توانید اضطراب از آینده را مدیریت کنید لازم است تا به روانشناس مراجعه کنید. در ادامه به روش ‌های کنترل اضطراب از آینده اشاره خواهیم کرد.

 مدیریت خواب

شاید برایتان جالب باشد بدانید وجود اضطراب، در خواب اختلال ایجاد می‌ کند. همچنین وجود کم خوابی نیز می‌ تواند ترس از آینده را شدت بخشد. پیشنهاد می‌ کنیم برای کاهش اضطراب از آینده، مصرف کافئین را قبل از خواب کاهش دهید و از تکنیک‌ های تمدد اعصاب استفاده نمایید.

 رسیدگی به نیاز های بدن

 بدن و ذهن ارتباط بسیار نزدیکی با یکدیگر دارند و هر چقدر سلامت جسمی شخص بیشتر باشد سلامت روانی او نیز افزایش پیدا می‌ کند. برای افزایش سلامت جسم خود بهتر است ورزش کنید و رژیم غذایی مناسبی را دنبال نمایید.

این مطلب ادامه دارد…

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *