لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد.
به اعتقاد دکتر میثم شکری ساز یادگیری به روش اجایل می تواند یک روش فوق العاده باشد. چرا که ممکن است در زمانی که قصد تحویل یک پروژه سازمانی را دارید سردرگم شوید و یا همه چیز به سرعت آشفته شود. برای جلوگیری از این مورد و راه اندازی کار، در زمان مورد نظر و اتمام پروژه در زمان معین، پیروی از نظریه ای به عنوان نظریه چابک می تواند بسیار مفید و کاربردی باشد.
شاید تاکنون در خصوص نظریه چابک مواردی را شنیده باشید. استفاده از این شیوه استاندارد یک روش برای توسعه نرمافزار است که با استفاده از یک رویکرد تکرار شونده در فواصل زمانی معین بخش هایی از پروژه را دچار تحول می کند. در ادامه این مقاله در خصوص سیستم اجایل اطلاعاتی را در اختیارتان قرار خواهیم داد.
معرفی تکنیک چابک یا اجایل
از دیدگاه دکتر میثم شکری ساز این تفکر را می توان مجموعه ای از ارزش ها و اصول ها دانست که با استفاده از آن محیط کاری توسعه پیدا می کند و محصولات مفید و کاربردی تولید می شود. در واقع استفاده از این متد باعث می شود تا تولید نرمافزار ها کاملاً مطابق با نیاز شخص خریدار انجام شود. با توجه به این دیدگاه مشتری، مهمترین فرد در تولید پروژه می باشد و تنها کسی است که در هنگام تولید محصول باید نیاز واقعی او به صورت کامل مورد بررسی قرار بگیرد. لازم است بدانید در روش چابک محصولات به صورت فازبندی به مشتری تحویل داده خواهد شد و مشتری به صورت کامل با تیم پروژه در ارتباط می باشد.
لازم است بدانید محصول نهایی که در این روش تولید می شود کاملاً محصول مورد نظر مشتر خواهد بود. یکی از متد های پرطرفدار در این روش، متد اسکرام می باشد. در این روش اعضای تیم اجرای پروژه، به وسیله کار گروهی و همکاری مشتری، در فواصل زمانی مشخص شده، یک خروجی از نرمافزار ارائه می کند و بازخورد آن را دریافت می نماید. بر اساس نتایج به دست آمده محصولات و خدمات در مسیر درست قرار می گیرد و در نهایت محصولی مطابق نظر مشتری تولید می شود.
مدیریت پروژه اجایل چیست؟
لازم است بدانید نظریه چابک ترجمه عبارت Agile project management می باشد. نام اختصاری این کلمه APM است. این نام رویکردی است که از تکرار برای پروسه برنامهریزی استفاده می کند. به طور کلی لازم است بدانید نظریه چابک و یا اجایل به نام تکرار شونده ها و با استفاده از این تکنیک تکمیل می شود. در این روش هر تکرار شونده به وسیله تیم تحویل دهنده پروژه مورد بررسی و تحلیل قرار می گیرد. در نهایت به وسیله نتایج به دست آمده پروژه در بهترین حالت ممکن و در زمان مقرر تحویل داده می شود.
متد Agile برای چه پروژه هایی مناسب می باشد؟
در این مقاله سعی کردیم در خصوص این روش اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دهیم. در ادامه لازم است بدانید این تکنیک مناسب چه پروژه هایی می باشد. به طور کلی می توان گفت این روش زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که سازمان برای یک شرکت با پروژه جدید، روبرو شده باشد و هیچ تجربه ای از آن نداشته باشد.
به گفته دکتر میثم شکری ساز در این زمان ممکن است تیم تشکیل دهنده پروژه با خطا های تکراری و غیرقابل پیشبینی شده ای مواجه شود و یا زمانی که یک شرکت و یا سازمان با پروژه جدید روبرو شود که نیاز به تغییر و ارتباط مداوم با مشتری داشته باشد استفاده از این تکنیک به تیم تشکیل دهنده پروژه کمک می کند تا در نهایت پروژه را به بهترین شکل ممکن ارائه دهند.
اصول تکنیک اجایل
به طور کلی 8 اصل در خصوص تکنیک چابک وجود دارد که در ادامه به اصول این روش اشاره خواهیم کرد.
اخذ رضایت مشتری
اولین مرحله در این تکنیک اخذ رضایت مشتری است که از طریق تحویل به موقع محصول و کسب رضایت وی، محقق خواهد شد.
استقبال از تغییرات
همانطور که می دانید پروژه های نرمافزاری همیشه با تغییراتی همراه هستند. در این تکنیک حتی از روش هایی که مشتری درخواست می نماید نیز استقبال خواهد شد. بهتر است همیشه سعی شود محصولاتی با کیفیت و در بهترین شرایط تحویل مشتری گردد. در طول چرخه تولید، باید همکاران و سهامداران با یکدیگر مشارکت داشته باشند.
برای پیشبرد پروژه از افراد توانمند و با انگیزه استفاده کنید
از نظر دکتر میثم شکری ساز سعی کنید به اعضای تیمی که قصد کار با آن را دارید اعتماد کامل داشته باشید. برگزاری جلسات آنلاین و یا حضوری یکی از کارآمدترین روش ها برای انتقال اطلاعات به افراد حاضر در پروژه می باشند.
تحویل محصول کارآمد، یادگیری به روش اجایل
در تکنیک چابک تحویل محصولی کارآمد و موثر به مشتری یک عامل بسیار مهم برای اندازهگیری پیشرفت پروژه به حساب می آید.
توجه منظم و نظارت
توجه منظم افزایش بازدهی در روش چابک را به دنبال خواهد داشت و در نهایت به یک طراحی مناسب منجر می شود.
سادگی با یادگیری به روش اجایل
از دید دکتر میثم شکری ساز سادگی یک اصل بسیار مهم است. سعی کنید همه مراحل را ساده پیش بروید و محصول را ساده نگه دارید و از انجام کار های غیر ضروری خودداری کنید.
استفاده از یک برنامه منظم
افرادی که زیر نظر تکنیک چابک کار می کنند سازماندهی شده هستند. بنابراین نیاز به برنامهریزی خاصی از سمت شما وجود نخواهد داشت.
نظارت
لازم است تا تیم پروژه در زمان مشخص به کار خود نظارت داشته باشد و اگر روشی برای اثربخشی و پیشرفت بیشتر پروژه وجود دارد مطابق با آن پروژه را پیش ببرد.
agile learning
طی سال های اخیر ارتباطات و تکنولوژی، در حیطه آموزش، تغییرات چشمگیری پیدا کرده است. تغییرات باعث شده است یک فضای آموزشی گسترده ایجاد شود و تحولات چشمگیری نیز فراهم شود. یکی از اصولیترین تغییرات فرایند آموزش و یا مفهوم agile learningمی باشد.
agile learning به عنوان یک روش در زمینه آموزش و یادگیری شناخته شده است. تکنیک اجایل در این روش به این شکل است که یادگیری مبتنی بر شبکه های اجتماعی است. با استفاده از این روش، اشتراک گذاری تجربیات، دانش و تعامل یاد گرفته ها با یکدیگر بیشتر خواهد شد. در این روش علاوه بر آنکه نوع آموزش تغییر پیدا کرده است چالش و فرصت های جدیدی نیز در اختیار کاربران قرار گرفته شده است.
این مطلب ادامه دارد…
https://doctorshekarisaz.com/wp-content/uploads/2024/02/Learning-in-Agile1.png450600آیدا براتیآیدا براتی2024-02-11 15:13:182024-02-11 15:13:20یادگیری به روش اجایل از دید دکتر میثم شکری ساز
غلبه بر کمال گرایی چیست؟ شاید این سوالی باشد که بسیاری از افراد با آن روبرو شده باشند در ابتدا لازم است تا اطلاعاتی را در خصوص کمال گرایی عنوان کنیم و راه های غلبه با آن را عنوان کنیم. کمال گرایی از مشکلاتی است که بیشتر افراد با آن دست و پنجه نرم میکنند اما از وجود آن اطلاع ندارد. کمال گرایی جزو بیماری هایی میباشد که خواسته ها و معیار های فرد در این بیماری به شکل غیر واقعی بالا میرود و فرد کمال گرا در صورت عدم انجام خواسته ها در سطح بسیار بالا دچار شرم و گناه میشود.
به گفته دکتر میثم شکری ساز معنای لغوی این کلمه به معنای رسیدن به بهترین ها در محدوده عقلانی میباشد. طبق تعریفی که ارائه کردیم با آگاهی و اطلاعاتی که دارید در مسیر مربوطه حرکت خواهید کرد و در صورت شکست مجدد، تلاش خواهید کرد تا اوضاع را بهبود بخشید.
لازم است بدانید کمال گرایی یک شمشیر دو لبه میباشد. وجود این حس در فرد میتواند باعث ایجاد انگیزه شود تا وی تمامی کار ها را با بالا ترین سطح و کیفیت ممکن انجام دهد و از طرفی دیگر میتواند باعث اضطراب و درگیری ذهنی فرد شود.
فردی که دارای کمال گرایی میباشد در کودکی از اشخاص مهم زندگی خود و اطرافیانش بازخورد مثبت دریافت نکرده است. اگر شما نیز جزو این افراد هستید لازم است تا با ملایمت و مهربانی از خود انتقاد نمایید و راه های غلبه بر کمال گرایی را مطالعه کنید و با آن آشنایی داشته باشید. تا پایان این مقاله با ما همراه باشید تا در خصوص این مورد اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دهیم.
چگونگی فکر کردن افراد کمال گرا
به اعتقاد دکتر میثم شکری ساز اگر وارد ذهن یک فرد کمال گرا شوید، با دنیایی از باید ها و نباید ها روبرو خواهید شد. در ذهن این افراد همیشه جملاتی وجود دارد که آن را تکرار میکنند جملاتی مانند باید نفر اول شوم، باید این کار را انجام دهم، باید موفق شوم، باید بهترین را پیدا کنم و غیره.
این جملات، جملاتی هستند که معمولاً در ذهن افراد کمالگرا به شدت وجود دارد. دنیای این افراد دنیای سفید و سیاهی است که در آن خبری از تنوع رنگی نیست. از نظر این افراد اوضاع میتواند کاملاً بد و یا کاملاً خوب باشد و هیچ نقطه وسطی وجود ندارد. به این افراد اصطلاحاً صفر و صدی گفته میشود. بر اساس تفکر این افراد، اگر کاری آغاز نشود بهتر از آن است که در نوع خود بهترین نباشد. نکته منفی که در افراد کمالگرا وجود دارد آن است که این افراد برای خود ارزشی قائل نمی باشند، مگر آنکه بتوانند در یک کار بهترین بازدهی و عملکرد را از خود نشان دهند به عبارت دیگر افراد زمانی احساس ارزشمندی را کسب خواهند کرد که به موفقیت دست پیدا کنند و وجود شکست در این افراد میتواند آن ها را به بی ارزش ترین و بی فایده ترین انسان های روی زمین تبدیل نماید.
عوارض کمال گرایی
از نگاه دکتر میثم شکری ساز قطعاً زندگی در دنیایی که به آن اشاره کردیم فرد را دچار مشکلات روانی بسیار زیادی میکند. چرا که وجود حساسیت بیش از حد، میتواند خطر ابتلا به افسردگی را به مقدار قابل توجهی در فرد افزایش دهد. همچنین عقب انداختن کار ها به دلیل کامل نبودن آن ها میتواند فرد را دچار اضطراب بسیار شدیدی کند و در معرض اختلالات اضطرابی زیادی قرار دهد. این افراد در روابط دوستی، ازدواج و یا انتخاب شغل نیز دچار تردید های بیشماری می شوند و ممکن است این تردید ها منجر به فرصت سوزی نیز گردد. با توضیحاتی که عنوان کردیم درک میکنید که چرا جاده کمال گرایی و جاده موفقیت دو مسیر کاملاً جدا از یکدیگر هستند. قرار گرفتن در مسیر کمال گرایی میتواند شما را از دستیابی به آرزو هایتان تا حدود بسیار زیادی جدا کند.
درمان کمال گرایی
ممکن است با خواندن این مقاله تصور کنید این خصوصیات تا مقدار بسیار زیادی با خصوصیات شما مطابق دارد. اما در این میان راه درمان کمال گرایی و غلبه بر آن را پیدا نکرده باشید. در ادامه به روش هایی درمان کمال گرایی اشاره خواهیم کرد. مهم ترین و اولین قدم آن است که افکار تقویت کننده کمال گرایی را اصلاح و شناسایی نمایید. این افکار میتواند اقدامات لازم برای عمل کردن بر مبنای کمال گرایی را فراهم نماید. از طریق لیستی که در ادامه ارائه میدهیم مهم ترین افکار خود را شناسایی نمایید.
از دید دکتر میثم شکری ساز افکاری مانند همه موارد همیشه باید کامل باشد، بدون تکمیل بودن محال است به موفقیت دست پیدا کنم، تنها زمانی ارزشمند هستم که به موفقیت برسم. لیست طولانی از باید ها و نباید ها، بهترین اشتباه مساوی با شکست، شکست غیر قابل تحمل است، برای فرار از ناکامی ها راهی جز کامل بودن نیست، به عنوان یک فرد که کمال گرا میباشد ممکن است با چند مورد از باور هایی که ذکر کردیم روبرو شوید.
افکار کمال گرایانه خود را یادداشت کنید
از دیدگاه دکتر میثم شکری ساز افراد کمال گرا باید افکار خود را یادداشت کنند و به آن ها فکر کنند. به طور مثال افراد با یادداشت کردن افکار خود می توانند با این چالش روبرو شوند که این فکر و تصور از کجا پدید آمده است؟ چه کس میگوید اگر کامل نباشم موفق نمیشوم؟ چالش پیوسته ای که با افکار ایجاد میشود میتواند منجر به ایجاد تغییرات قابل توجهی در فرد گردد. در صورتی که بتوانید این کار را انجام دهید و با این چالش روبرو شوید منبع تغذیه رفتار خود را به صورت کامل خاموش خواهید کرد. در این صورت میتوانید به زندگی عادی و طبیعی خود بازگردید.
برای کنار گذاشتن کمال گرایی باید ها و نباید ها را کنار بگذارید
درگیر باید ها و نباید ها شدن میتواند شما را تا مقدار بسیار زیادی از حرکت به سمت موفقیت باز دارد. سعی کنید در طی روز به بررسی افکارتان بپردازید و تصمیم های خود را مورد بررسی قرار دهید. برخورد با باید ها و نباید ها میتواند باعث ایجاد ترس و سکون در فرد شود. به جای استفاده از باید ها از خود سوال کنید من چه خواسته و آرزو هایی دارم؟ به آرزو بر خواسته های خود متمرکز شوید و راه های محقق کردن آن ها را انتخاب نمایید.
این مطلب ادامه دارد…
https://doctorshekarisaz.com/wp-content/uploads/2024/02/Overcoming-perfectionism1.jpg401632آیدا براتیآیدا براتی2024-02-06 14:31:372024-02-11 15:03:48غلبه بر کمال گرایی از نگاه دکتر میثم شکری ساز
از نظر دکتر میثم شکری سازقانون 15 دقیقه در خصوص تغییرات کوچک و قدرت تغییر آن ها اشاره خواهد کرد. کشور ژاپن جزو کشور هایی است که به قوانین خاصی پایبند می باشد. از جمله تاثیرگذار ترین این قوانین، قانون ۱۵ دقیقه است. ساموئل اسمایلز در کتابی با عنوان اعتماد به نفس توضیحات کامل و جامعی را در خصوص این قانون عنوان کرده است. در این مقاله قصد داریم به این قانون و ویژگی های آن بپردازیم. در ابتدا لازم است به تعریفی در خصوص قانون ۱۵ دقیقه اشاره نماییم. نام دیگر این قانون، قانون 15 دقیقه ساموئل اسمایلز می باشد.
توضیحاتی در خصوص قانون ساموئل
از زبان دکتر میثم شکری ساز قانون 15 دقیقه به وسیله ایده تقسیم زمان، در بازه های ۱۵ دقیقه ای برای انجام فعالیت های روزانه انجام می شود یک فعالیت را در یک بازه زمانی و هر روز به صورت مرتب انجام دهید تا تاثیرات مثبت آن را شاهد باشید. به عنوان مثال اگر قصد رسیدن به یک تناسب اندام را دارید باید روزانه ۱۵ دقیقه پیاده روی داشته باشید. با انجام این کار به صورت روزانه سریعتر به آن عادت پیدا خواهید کرد و با پیشرفت روز افزون روبرو خواهید شد. لازم است بدانید برای قانون ۱۵ دقیقه باید ۶ مرحله را طی نمایید.
الهام گرفتن
از نگاه دکتر میثم شکری ساز تمامی تصمیمات ما به وسیله الهام گرفتن آغاز می شود. به طوری که می توان دنیا را یک ریمیکس از ایده های مختلف در نظر گرفت.
پیدا کردن هدف
قطعاً دستیابی به اهداف مناسب و اولویتها در زندگی دشوار خواهد بود. به وسیله یادداشت کردن تمامی اهدافی که به ذهنتان خواهد رسید گزینه های بسیار مناسبی را پیدا خواهید کرد.
برنامه ریزی
طبق نظر دکتر میثم شکری ساز قطعاً تمامی افراد می توانند در طی روز کار های خاصی را انجام دهند. حتی اگر یک فرد در طی روز بسیار شلوغ باشد هم می تواند قانون ۱۵ دقیقه را اجرا کند. این زمان به اندازه ای کوتاه است که شاید گذر آن را نیز اصلاً حس نکنید اما قطعاً در طی روز تاثیر فوق العاده آن را شاهد خواهید بود.
آماده سازی فضا
برای انجام فعالیت های خود آماده شوید. به طور مثال اگر قصد یادگیری یک زبان جدید را دارید کتابها، موسیقی و منابع مناسب را انتخاب کنید و هر روز خود را به یادگیری اندکی از آن اختصاص دهید.
شروع فعالیت
هنگامی که تمامی موارد آماده شد فعالیت خود را آغاز کنید و هر روز ۱۵ دقیقه از زمان خود را به انجام این کار اختصاص دهید.
پاداش
باتوجه به صحبت های دکتر میثم شکری ساز اگر به برنامهریزی خود پایبند باشید و به طور منظم ۱۵ دقیقه از زمان خود را صرف قانون ۱۵ دقیقه نمایید بعد از گذشت زمانی شاهد تاثیرات مثبت آن در زندگی خود خواهید بود. این مورد پاداشی جهت ایجاد رضایت و رفع خستگی در شخص می باشد. در این مرحله می توانید پاداشی جداگانه نیز برای خود در نظر بگیرید.
نکات مهم در خصوص قانون ١۵ دقیقه
در پیاده سازی قانون ۱۵ دقیقه باید به مواردی توجه ویژه داشته باشید.
مشخص کردن اولویت ها
قطعاً هیچ فردی در ابتدا اولویت و یا اهداف خودش را نمی داند. با گذشت زمان، آزمون و خطا و ارزشها به این موارد دست پیدا خواهد کرد. برای آنکه اولویتهای خود را پیدا کنید و زمانی مناسب را به آن اختصاص دهید لازم است تا اهداف خود را یادداشت کنید و بعد با اندکی فکر کردن در کنار آزمون و خطا اولویت بندی انجام دهید.
تصمیم گیری
تصمیم گیری یک قانون بسیار مهم در قانون ۱۵ دقیقه است. برای استفاده از آن باید ۶ مرحله مختلف را پشت سر بگذارید و زمینه را برای فعالیت و انجام برنامهریزی های خود آماده کنید. البته اگر بعد از گذشت مدتی از انتخاب اهدافی که انجام داده اید پشیمان شدید هیچ موردی وجود ندارد و می توانید گزینه های بهتری را جایگزین آن نمایید. اما لازم است تا تسلیم نشوید چرا که بیخیال شدن در اهداف کوچک می تواند به عاداتی مخرب تبدیل گردد که رفته رفته تصویری شکست خورده از خودتان را ظاهر سازد.
شاید در خصوص قانون ۱۵ دقیقه تا به اینجای مقاله نیز برای شما این سوال پیش آمده است که از این قانون چه زمانی می توان استفاده کرد و کاربرد آن چیست؟
قانون 15 دقیقه در تمامی مراحل قابل استفاده است و هر فرد می تواند با اهداف مختلفی که دارد از این قانون استفاده کند. به عبارتی این قانون یک ابزار مناسب برای رسیدن به اهدافی بلند مدت است. بعضی از موارد استفاده از این قانون به شرح ذیل می باشد:
استفاده از این قانون در روابط شخصی
با استفاده از قانون 15 دقیقه می توانید برای بهبود روابط و گسترش آنها استفاده کنید. به طوری که روزانه ۱۵ دقیقه از زمان خود را صرف صحبت کردن و گفتگو با افراد کنید. اگر به دنبال آن هستید تا شخصی را بشناسید و با او بیشتر ارتباط برقرار کنید می توانید روزانه ۱۵ دقیقه از زمان خود را با وی بگذرانید.
استفاده از قانون ١۵ دقیقه در تغییر سبک زندگی
اگر به تناسب اندام و ورزش کردن علاقه مند هستید استفاده از این قانون بسیار مفید می باشد. استفاده از این قانون می تواند موارد مضر و عادت های منفی را نیز از بین ببرد. به عنوان مثال ممکن است ما بیشتر وقت خود را صرف وقت گذرانی در شبکه های اجتماعی کنیم. به جای آن می توانید این زمان را صرف آموزش و پیشرفت کنید.
یادگیری یک زبان جدید
به وسیله پیشرفت روز افزون جوامع بشری و گستردگی اینترنت و زبان های خارجی نیاز افراد به یادگیری یک زبان جدید بیش از قبل احساس شد. می توانید روزانه تنها با ۱۵ دقیقه تمرین، به زبان مورد علاقه خود مسلط شوید. این کار قطعاً تاثیر بهتری از تعداد جلسات متعدد خواهد داشت. چرا که با انجام این کار از فراموشی روزانه جلوگیری خواهید کرد و یادگیری زبان به یکی از عادات شما تبدیل خواهد شد.
این مطلب ادامه دارد…
https://doctorshekarisaz.com/wp-content/uploads/2024/02/The-15-minute-rule1.jpg411400آیدا براتیآیدا براتی2024-02-01 14:31:502024-02-11 14:59:39قانون 15 دقیقه از دیدگاه دکتر میثم شکری ساز
از دید دکتر میثم شکری سازذهن آگاهی در هر فرد باعث افزایش بهرهوری خواهد شد. معمولاً ذهن هر فرد در ساعاتی از روز در آینده سیر می کند و یا در گذشته حضور دارد و کمتر در زمان حال حضور پیدا می کند. اگر بتوانید ذهن خود را در زمان حال متمرکز نمایید به خود آگاهی خواهید رسید و مسیر موفقیت را در پیش خواهید گرفت.
با استفاده از تمرین های ذهن آگاهی، تاب آوری شما در برابر انواع استرس و فشار روانی به حداقل خواهد رسید. در این مقاله توضیح خواهیم داد که خود آگاهی چیست و با معرفی تمرین های کاربردی ذهن آگاهی را توضیح خواهیم داد و راه های افزایش آن را شرح می دهیم.
ذهن آگاهی چیست؟
طبق صحبت های دکتر میثم شکری ساز خود آگاهی را تمرینی می دانند که در آن شخص بار ها و بار ها آگاهی را در لحظه کنونی تمرین می کند. معمولاً در این روش باید از تمامی حواس پنجگانه به درستی استفاده شود. چرا که ذهن باید با زمان حال هماهنگ شود. برای تمرین می توانید در هنگام انجام فعالیت های روزانه این کار را انجام دهید.
به عنوان مثال در زمان مرتب کردن خانه پیادهروی و یا زمان آشپزی باید از حواس دیداری، بویایی و شنیداری خود استفاده نمایید. این کار به هیچ عنوان دشوار نیست چرا که انجام این کار طبیعت و کار اصلی ذهن هر شخص است.
به طور کلی اندیشیدن و تجزیه و تحلیل از کار های درستی است که ذهن در پی روز باید انجام دهد. اگر ندانید ذهن آگاهی چیست، ذهن به حال خود رها می شود و مدام به دنبال سوژه های جدید می رود. حتی گاهی وقت ها به دنبال داستان هایی است که واقعیت ندارند و انجام این امر و عدم جلوگیری از آن، می تواند باعث بروز مشکلات روحی زیادی شود.
از نگاه دکتر میثم شکری ساز مشکلات روحی نظیر استرس مزمن، افسردگی و غیره رخ می دهد. این مورد را با یک مثال شرح دهیم تصور کنید که فردا امتحان دشواری دارید و برای آن آمادگی ندارید، قطعاً به نتیجه خوبی نخواهید رسید اما اگر خود آگاهی داشته باشید با تسلط بسیار بالا می توانید امتحان را به خوبی و با نمره بالا پشت سر بگذارید.
در نتیجه خود آگاهی به یک ذهن شلوغ و پراکنده اجازه می دهد تا به آرامش برسد اما لازم است در نظر داشته باشید رسیدن به این مرحله مستلزم انجام تمرین های مداوم و اصولی می باشد. در ادامه یاد خواهیم داد که چگونه و به صورت گام به گام این مراحل را انجام دهید تا ذهن آگاهی را درون خود افزایش دهید.
تمرین خود آگاهی برای بازآموزی ذهن در لحظه کنونی انجام می شود. می توان اینگونه گفت که ذهن مانند پدر و یا مادر شخص عمل می کند و مدام فکر را کنترل می نماید و اجازه نمی دهد تا افکار در زمان آینده و یا گذشته سفر کند. ذهن یک کودک زمانی با اراده و نوپا می شود که مسیر ذهن آگاهی را در پیش بگیرد. ممکن است در این راه بار ها شکست بخورد اما هر بار باید با مهربانی با ذهن برخورد شود تا کمتر به گذشته و یا آینده فکر کند و زمان حال را به درستی درک نماید.
ذهن آگاهی یک تمرین برای بودن در زمان حال می باشد
بر باور دکتر میثم شکری ساز سالیان سال است که پیروان سایر ادیان تمرینات مختلفی را برای خود آگاهی انجام می دهند و از فواید آن مطلع می شوند. در علم روانشناسی تقریباً ۴۰ سال است که ذهن آگاهی مورد استفاده قرار می گیرد و تاکنون تحقیقات زیادی در این باره انجام شده است نکته ای که شاید برایتان جالب باشد این است که بیشتر از ۹۰ درصد از افکار، احساسات و اعمال ما به صورت خودکار انجام می شود.
شاید تا به حال برایتان پیش آمده باشد که وارد اتاقی شوید و بعد از خود بپرسید برای چه به آن اتاق آمده اید یا به طور مثال آهنگی را به عقب برگردانید تا دقیق متوجه اشعار شاعر شوید اما بعد از بازگرداندن آن، مجدد حواستان پرت جای دیگری شود و آن آهنگ را به دقت گوش نکنید.
این موارد به این معنا است که ذهن در جای دیگری سیر می کند و در لحظه حال حضور ندارد.. در این مرحله خود آگاهی شما کمک می کند تا در زمان حال حضور داشته باشید به بیانی دیگه ذهن آگاهی را می توان این چنین توصیف کرد:
زندگی آگاهانه در زمان کنونی، همراه با پذیرش، بدون آنکه تجربیاتمان را قضاوت کنیم.
مضرات ذهن آگاهی
به اعتقاد دکتر میثم شکری ساز در کنار تمامی تعاریفی که از خود آگاهی داشتیم مضرات ذهن آگاهی نیز وجود دارد که در ادامه به آن ها نیز خواهیم پرداخت. در بیشتر رسانه های اجتماعی افراد سعی دارند تا تمرینات ذهن آگاهی را مثبت جلوه دهند. به همین دلیل بیشتر افراد این مورد را باور می کنند.
متاسفانه طبق تحقیقات اخیر مشخص شده است که همیشه این مورد صادق نیست و حتی ممکن است آگاهی برای عده ای مثبت نباشد. بعضی از افراد فکر می کنند خود آگاهی تنها با هدف کاهش استرس انجام می شود. این مورد زمانی مشکل ساز خواهد بود که افراد تمرینات ذهن آگاهی را تنها برای کاهش استرس های کوتاه مدت انجام دهند.
اگر این چنین رفتار شود نه تنها تعاملات زندگی مختل می شود بلکه عوامل استرس زا نیز در دراز مدت افزایش پیدا می کند. در نتیجه گشودگی فکری غایت خود آگاهی نیست و تنها یک پله برای طی کردن این مسیر می باشد. افرادی که ذهن آگاهی را تنها راهی برای کاهش استرس می دانند این مورد را اشتباه درک کرده اند و مزایای بلند مدت آن را از بین خواهند برد.
اگر دو مولفه پذیرش و آگاهی به صورت صحیح انجام پذیرد ارتباط قوی بینشان رخ خواهد داد. بعضی از افراد این مورد را طوری تمرین و تکرار می کنند که تضاد در آن ها ایجاد خواهد شد. مواردی که عنوان کردیم از مضرات ذهن آگاهی می باشد.
این مطلب ادامه دارد…
https://doctorshekarisaz.com/wp-content/uploads/2024/02/Mindfulness1.jpg282474آیدا براتیآیدا براتی2024-01-27 14:31:532024-02-11 14:54:12ذهن آگاهی از نظر دکتر میثم شکری ساز
به گفته دکتر میثم شکری ساز ترس از آینده نوعی ترس غیر معمول و بیمارگونه می باشد که یک اختلال اضطرابی تلقی می شود و جزو فوبیا های خاص قرار دارد. به طور کلی نگرانی و اضطراب از آینده یک امر کاملاً طبیعی است. تمامی انسان ها در طول مسیر زندگیشان با این ترس روبرو می شوند.
فردی که به این اختلال دچار است در ذهن خود افکار منفی را می پروراند. در این مواقع ارتباط او با محیط واقعی به حداقل می رسد. در بعضی از مواقع نیز فرد تمایل به گریه کردن و فرار از واقعیت پیدا می کند که این مورد کاملاً طبیعی است. افرادی که دچار این اختلال می شوند نمی توانند افکارشان را متمرکز کنند و فعالیت هایشان با مشکل همراه خواهد شد. در صورت عدم درمان این مورد، ممکن است فرد دچار تپش قلب، سرگیجه، تعریق بیش از حد و علائم پانیک شود.
دلایل ایجاد ترس از آینده
از نگاه دکتر میثم شکری ساز دلایل ابتلا به این اختلال بسیار متعدد می باشد. در ادامه به شایع ترین دلایل بروز این اختلال اشاره خواهیم کرد. در کنار عوامل محیطی، تجربه اتفاقاتی مانند، مرگ عزیزان، طلاق، شکست عشقی، بیکاری و غیره از دلایلی می باشد که دارای پتانسیل بالایی برای اضطراب از آینده است. بعضی از افراد با تجربه این موارد، نسبت به آینده و سرنوشت خود بدبین خواهند شد و این امر می تواند مقدمه ای برای ابتلا به اضطراب از آینده و یا در اصطلاح کرونو فوبیا باشد.
اختلالات روانی
افرادی که به اختلالات روانی و اجتماعی دچار می شوند زمینه بسیار مناسبی برای ابتلا به کرونا فوبیا را خواهند داشت.
ابتلا به بیماری های خاص
به اعتقاد دکتر میثم شکری ساز بسیاری از افراد با ابتلا به بیماری های غیر قابل درمان و بیماری های سخت، امید به زندگی خود را به صورت کامل از دست می دهند و افکار منفی بسیار زیادی در ذهنشان آغاز می شود. این افراد از بازگشت به شرایط عادی به طور کامل قطع امید می کنند و با فکر کردن به آینده، احساس منفی و اضطراب به سراغشان خواهد آمد.
محیط زندگی
افرادی که در محیط جامعه و یا محیط خانواده با باور های منفی روبرو هستند و یا با افسردگی اطرافیانشان روبرو می باشند، به احتمال زیاد خود نیز تمایل به فکر کردن به این موارد را پیدا خواهند کرد و دچار اضطراب از آینده می شوند.
افزایش سن و ترس
افزایش سن
بر باور دکتر میثم شکری ساز با افزایش سن و پیری، ترس از بیماری های شایع و مرگ در افراد سالمند افزایش پیدا می کند. بعضی از افراد سالمند با بالا رفتن سنشان دیگر می توانند تصوری خوشایند از آینده داشته باشند. به همین دلیل دچار اختلالات روانی نظیر ترس از آینده می شوند.
یائسگی
بسیاری از بانوان قبل از یائسگی و سال های قبل از آن، نسبت به شرایط جسمانی خود احساس خوبی پیدا نمی کنند و از این بابت بسیار غمگین می شوند. بسیاری از آن ها دچار ترس از آینده می شوند و لازم است بدانید این مورد در جوامع سنتی بسیار شایع تر می باشد.
انواع اضطراب از آینده
طبق نظر دکتر میثم شکری ساز اضطراب از آینده با توجه به شرایط اجتماعی و روانی افراد دارای اشکال متفاوتی می باشد. مواردی که بالا تر عنوان کردیم در شکلگیری انواع ترس از آینده نقش بسیار مهمی را ایفا می کنند. به عنوان مثال مردان متاهل و یا زنان سرپرست خانوار، ترس های متفاوتی دارند. ترس از فقر و بیخانمانی، ترس از بیکاری و غیره. بعضی از افراد نیز از نظر عاطفی بسیار آسیبپذیر هستند و خلاع هایی را تجربه می کنند. در این میان افرادی نیز هستند که همواره ترس از بیماری های سخت و غیر قابل درمان را دارند و به همین دلیل دچار وسواس فکری می شوند. به همین دلیل است که عنوان می کنیم اضطراب از آینده انواع گوناگونی دارد.
ترس از آینده شغلی
ترس از آینده شغلی، یک اختلال بسیار رایج می باشد و اگر در زندگی یک فرد ادامه دار و شدید باشد زندگی را برای وی مختل می کند. با یک مثال ساده توضیح دهیم. اگر متوجه یک اختلال در بدن خود شده اید و از ترس نتیجه ویزیت به پزشک مراجعه نمی کنید، شما دچار اضطراب از آینده هستید. همانطور که بالاتر نیز عنوان کردیم اضطراب از آینده در افراد بسیار متفاوت می باشد.
اضطراب از آینده شغلی موردی است که بسیاری از جوانان با آن روبرو هستند. طبق تحقیقاتی که اخیراً انجام شده است ۲۸ درصد از جوانان ۱۸ تا ۲۵ ساله جویای کار هستند و دچار اضطراب نیز می باشند. اما به راستی چرا جوانان از آینده شغلی ترس دارند؟
این مورد به شدت به باور های شخص مورد نظر بستگی دارد. اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که موقعیت و پیشرفت خود را به عواملی مانند دلار و نابسامانی های اقتصادی وابسته می دانید، قطعاً اوضاع شما بسیار ناخوشایند خواهد بود. چرا که جامعه باعث ترس از آینده شغلی شما خواهد شد. اگر فردی هستید که اعتقاد دارید خودتان مسئول موفقیت و پیشرفت خود هستید باید به دنبال مسیر شغلی مورد علاقه خود باشید و بدون ترس به جلو پیش بروید. قطعاً اگر به جای فکر کردن به مسیری که بیشترین درآمد را برای شما ایجاد کند در مسیری که به آن علاقه دارید قرار بگیرید، از نظر مالی نیز به جایگاه خوبی دست پیدا می کنید. در واقع شخصی که به دنبال علاقه خود می رود و آن را دنبال می کند هیچ ترسی از آینده ندارد. چرا که مطمئن است علاقه و عشق او به کار، برای وی پولسازی می کند.
برای درمان ترس چه کاری انجام دهیم؟
درمان ترس از آینده
افرادی که دچار ترس از آینده شغلی هستند می توانند تکنیک های خودباوری را برای درمان ترس از آینده استفاده نمایند.
مهمترین درمان این مشکل، شناخت رفتار خود می باشد که تاثیر بسیار زیادی در کنترل ترس از آینده دارد. در صورتی که خود به تنهایی نمی توانید اضطراب از آینده را مدیریت کنید لازم است تا به روانشناس مراجعه کنید. در ادامه به روش های کنترل اضطراب از آینده اشاره خواهیم کرد.
مدیریت خواب
شاید برایتان جالب باشد بدانید وجود اضطراب، در خواب اختلال ایجاد می کند. همچنین وجود کم خوابی نیز می تواند ترس از آینده را شدت بخشد. پیشنهاد می کنیم برای کاهش اضطراب از آینده، مصرف کافئین را قبل از خواب کاهش دهید و از تکنیک های تمدد اعصاب استفاده نمایید.
رسیدگی به نیاز های بدن
بدن و ذهن ارتباط بسیار نزدیکی با یکدیگر دارند و هر چقدر سلامت جسمی شخص بیشتر باشد سلامت روانی او نیز افزایش پیدا می کند. برای افزایش سلامت جسم خود بهتر است ورزش کنید و رژیم غذایی مناسبی را دنبال نمایید.
این مطلب ادامه دارد…
https://doctorshekarisaz.com/wp-content/uploads/2024/02/Fear-of-the-future1.jpg327624آیدا براتیآیدا براتی2024-01-22 14:31:562024-02-11 14:49:02ترس از آینده از دیدگاه دکتر میثم شکری ساز
از دید دکتر میثم شکری ساز افزایش بهره وری سازمان به روش های مختلفی تعریف می شود اما در تمامی تعاریف یک نقطه اشتراک وجود دارد و آن هم افزایش کارایی و اثربخشی است. لازم است بدانید تغییر کارایی به تنهایی نمی تواند باعث افزایش بهرهوری شود.
در نتیجه باید اثربخشی به صورت همزمان و هماهنگ با افزایش کارایی پیش برود. در ادامه توضیح بهرهوری را با یک مثال ساده شرح خواهیم داد. تصور کنید یک واحد تولیدی با مصرف موادی به میزان یک تن شروع به فعالیت می کند. در مقابل واحد تولیدی دیگر با همان شرایط مواد اولیه را به میزان ۹۰ کیلوگرم تولید می کند. نتیجه این تولید، مصرف مواد اولیه و بهرهوری مجموعه اول نسبت به مجموعه دوم می باشد. به طور کلی می توان اینگونه گفت که بهره وری به قصد کسب حداکثر سود و استفاده بهینه از تمامی موارد است. همچنین افزایش بهرهوری در محیط کار باعث افزایش رقابت پذیری نیز خواهد شد. چرا که یکی از فاکتور های مهم در رقابت پذیری بین مجموعه ها مبحث سودآوری می باشد.
افزایش بهره وری سازمان چیست؟
از نگاه دکتر میثم شکری ساز در پاسخ به این سوال که افزایش بهرهوری چیست؟ باید گفت هدف هر مجموعه و یا شرکتی با انجام هر فعالیتی دستیابی به میزان مشخصی از سود می باشد. اگر یک مجموعه بخواهد در قبال مصرف مشخصی از یک محصول، تولید خود را افزایش دهد و در نهایت منجر به افزایش سود شود باید نسبت به افزایش بهرهوری در مجموعه خود اقدام نماید. در نتیجه در پاسخ به این پرسش باید گفت افزایش بهرهوری یعنی افزایش سود، با ثابت ماندن عوامل تولید.
افزایش بهرهوری در محیط کار
معمولاً مجموعه ها و شرکت ها از روش های بسیار زیادی برای افزایش بهرهوری در محیط کار استفاده می کنند. از مهمترین روش های افزایش بهرهوری پیادهسازی تکنولوژی و فناوری جدید در محیط کار و به کارگیری افراد متخصص می باشد.
قطعاً سوددهی و بهرهوری معنای بسیار نزدیکی با یکدیگر دارند اما این دو واژه در اصل تفاوت های فاحشی دارند. تمایز و شناخت میان این دو واژه، دارای اهمیت بسیار بالایی می باشد. به طور کلی می توان اینگونه گفت که بهرهوری معیاری است که قیمت محصول ،کیفیت تولید و قیمت تمام شده تولید را در خود جای می دهد.
طبق نظر دکتر میثم شکری ساز کارکنان یک مجموعه با بهرهوری بالا به آن مجموعه کمک می کنند تا خود در درجه اول از نظر مهارت و توانمندی ارتقا پیدا کنند و سپس اهداف تعیین شده مجموعه نیز محقق شود. به طور کل بهرهوری در یک سازمان روحیه بینظیری را در آن سازمان ایجاد می کند. نتیجه آن ارتقای سطح کیفی مجموعه خواهد بود. تا به اینجای مقاله با اهمیت افزایش بهرهوری در مجموعه و سازمان های کوچک و بزرگ آشنا شدید.
تا پایان این مقاله با ما همراه باشید تا در خصوص بهرهوری در نظام اداری و نمونه هایی از بهرهوری ایده برای افزایش بهرهوری مطالبی را عنوان کنیم.
ایده برای افزایش بهره وری
همانطور که بالاتر نیز عنوان کردیم ایده برای افزایش بهره وری، از عوامل بسیار مهم در کسب موفقیت می باشد. در ادامه چندین ایده برای افزایش بهرهوری را معرفی خواهیم نمود.
ایجاد انگیزه
افزایش کارآمدی
تغییر در ساعت کاری
فیدبک مداوم و منظم
واضح بودن انتظارات
مدیریت زمان
روشن بودن معیار ها
بررسی فرایند های انجام شده در سازمان
استفاده از نرمافزار های پیش بینی
در ادامه چندین مورد از این موارد را توضیح خواهیم داد.
ایجاد انگیزه راهی موثر و کارآمد در افزایش بهره وری سازمان
از زبان دکتر میثم شکری ساز پاداش و تشویق جزو اولین کار هایی است که باعث افزایش بهرهوری خواهد شد. در صورتی که یک تیم کار خود را خوب انجام دهد از آن قدردانی می شود و اگر خطایی داشته باشد مورد شماتت قرار خواهد گرفت.
لازم است تا انگیزه های شخصی را در کارمندان خود افزایش دهید تا شاهد افزایش بهرهوری باشید. به طور مثال اگر انتظار یک عملکرد فوق العاده را از کارمندان خود دارید می توانید آن ها را به یک قهوه رایگان مهمان کنید. در این صورت به وضوح خواهید دریافت که تا چه اندازه می تواند این کار به افزایش موفقیت و بهرهوری محیط کاری منجر شود.
تغییر ساعت کاری یک ایده برای افزایش بهره وری
بعضی از افراد به زود بیدار شدن حساس هستند و عده دیگر شب زندهدار هستند. اگر ساعت ورود و خروج خود را اندکی تغییر دهید می توانید شاهد افزایش بهرهوری در هر دو گروه باشید. چرا که لازم نیست تا ساعت کاری همیشه از ۹ صبح تا ۵ عصر باشد. با شناور بودن زمان کار، این فرصت برای کارمندان مهیا می شود با توجه به جدول زمانی ایده آل خود، نسبت به کار اقدام کنند.
واضح بودن انتظارات
از دید دکتر میثم شکری ساز چندین جلسه برگزار کنید و به کارمندان خود اطلاع دهید که دقیقاً از آن ها چه انتظاراتی دارید؟ علاوه بر این موارد راه ارتباطی مناسب را با آن ها پیدا کنید. عده ای از افراد در انجام کار های گروهی بسیار توانمند هستند. افراد دیگر کار به صورت انفرادی را بر هر کار دیگری ترجیح می دهند. این مورد باید برای مدیریت به صورت کامل روشن شود تا با توجه به توانمندی های هر شخص، وظایف آن ها به صورت واضح بیان شود.
استفاده از نرمافزار های پیش بینی
موردی که لازم است بدانید آن است که هر فرد برای انجام کارهایی که به او محول میشود دارای سرعت خاصی است. بعضی از افراد بسیار آهسته کار میکنند و بعضی دیگر دارای سرعت بالایی هستند. استفاده از نرمافزارهایی برای بررسی فرایندهای انجام شده میتواند روند کار را تسریع بخشد. با در دست داشتن این نرمافزار، میتوانید متوجه شوید هر کارمند در چه مرحلهای و با چه سرعتی کار خود را انجام میدهد. به عنوان مثال در این نرمافزار میتوانید شاهد تماسهای تلفنی، جلسات پیش رو، تاریخ دقیق تحویل پروژهها و غیره باشید.
بهره وری در نظام اداری
معمولاً در سازمان های اداری میزان بهره وری با وجود ضعف های موجود کاهش پیدا خواهد کرد. از جمله این ضعف ها می توان به وجود ضعف مدیریت، عدم وجود افراد متخصص، عدم وجود سیستم ارزشیابی، کمبود انگیزه کاری و غیر اشاره نمود.
ضعف مدیریت راهی موثر در افزایش بهره وری سازمان
لازم است بدانید از اصلیترین عوامل کاهش بهرهوری در سازمان های اداری ضعف مدیریت می باشد. از دلایل ضعف های مدیریتی می توان به عدم آشنایی مدیر با فنون برنامهریزی مدیریت منابع انسانی، روش های انگیزشی و غیره اشاره نمود.
این مطلب ادامه دارد..
https://doctorshekarisaz.com/wp-content/uploads/2024/02/Increasing-the-productivity-of-the-organization1.jpg400600آیدا براتیآیدا براتی2024-01-17 14:31:592024-02-11 14:39:47راه های افزایش بهره وری سازمان از نگاه دکتر میثم شکری ساز