ذهن آگاهی

ذهن آگاهی از نظر دکتر میثم شکری ساز

از دید دکتر میثم شکری ساز ذهن آگاهی در هر فرد باعث افزایش بهره‌وری خواهد شد. معمولاً ذهن هر فرد در ساعاتی از روز در آینده سیر می ‌کند و یا در گذشته حضور دارد و کمتر در زمان حال حضور پیدا می ‌کند. اگر بتوانید ذهن خود را در زمان حال متمرکز نمایید به خود آگاهی خواهید رسید و مسیر موفقیت را در پیش خواهید گرفت.

 با استفاده از تمرین‌ های ذهن آگاهی، تاب آوری شما در برابر انواع استرس و فشار روانی به حداقل خواهد رسید. در این مقاله توضیح خواهیم داد که خود آگاهی چیست و با معرفی تمرین‌ های کاربردی ذهن آگاهی را توضیح خواهیم داد و راه‌ های افزایش آن را شرح می ‌دهیم.

ذهن آگاهی چیست؟

طبق صحبت های دکتر میثم شکری ساز خود آگاهی را تمرینی می ‌دانند که در آن شخص بار ها و بار ها آگاهی را در لحظه کنونی تمرین می ‌کند. معمولاً در این روش باید از تمامی  حواس پنجگانه به درستی استفاده شود. چرا که ذهن باید با زمان حال هماهنگ شود. برای تمرین می ‌توانید در هنگام انجام فعالیت‌ های روزانه این کار را انجام دهید.

 به عنوان مثال در زمان مرتب کردن خانه پیاده‌روی و یا زمان آشپزی باید از حواس دیداری، بویایی و شنیداری خود استفاده نمایید. این کار به هیچ عنوان دشوار نیست چرا که انجام این کار طبیعت و کار اصلی ذهن هر شخص است.

 به طور کلی اندیشیدن و تجزیه و تحلیل از کار های درستی است که ذهن در پی روز باید انجام دهد. اگر ندانید ذهن آگاهی چیست، ذهن به حال خود رها می ‌شود و مدام به دنبال سوژه‌ های جدید می ‌رود. حتی گاهی وقت‌ ها به دنبال داستان‌ هایی است که واقعیت ندارند و انجام این امر و عدم جلوگیری از آن، می ‌تواند باعث بروز مشکلات روحی زیادی شود.

از نگاه دکتر میثم شکری ساز  مشکلات روحی نظیر استرس مزمن، افسردگی و غیره رخ می دهد. این مورد را با یک مثال شرح دهیم تصور کنید که فردا امتحان دشواری دارید و برای آن آمادگی ندارید، قطعاً به نتیجه خوبی نخواهید رسید اما اگر خود آگاهی داشته باشید با تسلط بسیار بالا می ‌توانید امتحان را به خوبی و با نمره بالا پشت سر بگذارید.

 در نتیجه خود آگاهی به یک ذهن شلوغ و پراکنده اجازه می ‌دهد تا به آرامش برسد اما لازم است در نظر داشته باشید رسیدن به این مرحله مستلزم انجام تمرین‌ های مداوم و اصولی می ‌باشد. در ادامه یاد خواهیم داد که چگونه و به صورت گام به گام این مراحل را انجام دهید تا ذهن آگاهی را درون خود افزایش دهید.

 تمرین خود آگاهی برای بازآموزی ذهن در لحظه کنونی انجام می ‌شود. می ‌توان اینگونه گفت که ذهن مانند پدر و یا مادر شخص عمل می ‌کند و مدام فکر را کنترل می ‌نماید و اجازه نمی ‌دهد تا افکار در زمان آینده و یا گذشته سفر کند. ذهن یک کودک زمانی با اراده و نوپا می ‌شود که مسیر ذهن آگاهی را در پیش ‌بگیرد. ممکن است در این راه بار ها شکست بخورد اما هر بار باید با مهربانی با ذهن برخورد شود تا کمتر به گذشته و یا آینده فکر کند و زمان حال را به درستی درک نماید.

مضرات ذهن آگاهی

ذهن آگاهی یک تمرین برای بودن در زمان حال می ‌باشد

 بر باور دکتر میثم شکری ساز سالیان سال است که پیروان سایر ادیان تمرینات مختلفی را برای خود آگاهی انجام می ‌دهند و از فواید آن مطلع می ‌شوند. در علم روانشناسی تقریباً ۴۰ سال است که ذهن آگاهی مورد استفاده قرار می ‌گیرد و تاکنون تحقیقات زیادی در این باره انجام شده است نکته ای که شاید برایتان جالب باشد این است که بیشتر از ۹۰ درصد از افکار، احساسات و اعمال ما به صورت خودکار انجام می ‌شود.

 شاید تا به حال برایتان پیش آمده باشد که وارد اتاقی شوید و بعد از خود بپرسید برای چه به آن اتاق آمده اید یا به طور مثال آهنگی را به عقب برگردانید تا دقیق متوجه اشعار شاعر شوید اما بعد از بازگرداندن آن، مجدد حواستان پرت جای دیگری شود و آن آهنگ را به دقت گوش نکنید.

 این موارد به این معنا است که ذهن در جای دیگری سیر می ‌کند و در لحظه حال حضور ندارد.. در این مرحله خود آگاهی شما کمک می ‌کند تا در زمان حال حضور داشته باشید به بیانی دیگه ذهن آگاهی را می ‌توان این چنین توصیف کرد:

زندگی آگاهانه در زمان کنونی، همراه با پذیرش، بدون آنکه تجربیاتمان را قضاوت کنیم.

مضرات ذهن آگاهی

به اعتقاد دکتر میثم شکری ساز در کنار تمامی  تعاریفی که از خود آگاهی داشتیم مضرات ذهن آگاهی نیز وجود دارد که در ادامه به آن ها نیز خواهیم پرداخت. در بیشتر رسانه‌ های اجتماعی افراد سعی دارند تا تمرینات ذهن آگاهی را مثبت جلوه دهند. به همین دلیل بیشتر افراد این مورد را باور می ‌کنند.

 متاسفانه طبق تحقیقات اخیر مشخص شده است که همیشه این مورد صادق نیست و حتی ممکن است آگاهی برای عده ای مثبت نباشد. بعضی از افراد فکر می ‌کنند خود آگاهی تنها با هدف کاهش استرس انجام می ‌شود. این مورد زمانی مشکل ساز خواهد بود که افراد تمرینات ذهن آگاهی را تنها برای کاهش استرس‌ های کوتاه مدت انجام دهند.

 اگر این چنین رفتار شود نه تنها تعاملات زندگی مختل می ‌شود بلکه عوامل استرس ‌زا نیز در دراز مدت افزایش پیدا می ‌کند. در نتیجه گشودگی فکری غایت خود آگاهی نیست و تنها یک پله برای طی کردن این مسیر می ‌باشد. افرادی که ذهن آگاهی را تنها راهی برای کاهش استرس می ‌دانند این مورد را اشتباه درک کرده اند و مزایای بلند مدت آن را از بین خواهند برد.

 اگر دو مولفه پذیرش و آگاهی به صورت صحیح انجام پذیرد ارتباط قوی بینشان رخ خواهد داد. بعضی از افراد این مورد را طوری تمرین و تکرار می ‌کنند که تضاد در آن ها ایجاد خواهد شد. مواردی که عنوان کردیم از مضرات ذهن آگاهی می باشد.

این مطلب ادامه دارد…

ترس از آینده

ترس از آینده از دیدگاه دکتر میثم شکری ساز

به گفته دکتر میثم شکری ساز ترس از آینده نوعی ترس غیر معمول و بیمارگونه می‌ باشد که یک اختلال اضطرابی تلقی می‌ شود و جزو فوبیا های خاص قرار دارد. به طور کلی نگرانی و اضطراب از آینده یک امر کاملاً طبیعی است. تمامی انسان‌ ها در طول مسیر زندگی‌شان با این ترس روبرو می‌ شوند.

 فردی که به این اختلال دچار است در ذهن خود افکار منفی را می‌ پروراند. در این مواقع ارتباط او با محیط واقعی به حداقل می‌ رسد. در بعضی از مواقع نیز فرد تمایل به گریه کردن و فرار از واقعیت پیدا می‌ کند که این مورد کاملاً طبیعی است. افرادی که دچار این اختلال می‌ شوند نمی‌ توانند افکارشان را متمرکز کنند و فعالیت‌ هایشان با مشکل همراه خواهد شد. در صورت عدم درمان این مورد، ممکن است فرد دچار تپش قلب، سرگیجه، تعریق بیش از حد و علائم پانیک شود.

دلایل ایجاد ترس از آینده

از نگاه دکتر میثم شکری ساز دلایل ابتلا به این اختلال بسیار متعدد می‌ باشد. در ادامه به شایع ‌ترین دلایل بروز این اختلال اشاره خواهیم کرد. در کنار عوامل محیطی، تجربه اتفاقاتی مانند، مرگ عزیزان، طلاق، شکست عشقی، بیکاری و غیره از دلایلی می‌ باشد که دارای پتانسیل بالایی برای اضطراب از آینده است. بعضی از افراد با تجربه این موارد، نسبت به آینده و سرنوشت خود بدبین خواهند شد و این امر می‌ تواند مقدمه‌ ای برای ابتلا به اضطراب از آینده و یا در اصطلاح کرونو فوبیا باشد.

اختلالات روانی

 افرادی که به اختلالات روانی و اجتماعی دچار می‌ شوند زمینه بسیار مناسبی برای ابتلا به کرونا فوبیا را خواهند داشت.

ابتلا به بیماری های خاص

 به اعتقاد دکتر میثم شکری ساز بسیاری از افراد با ابتلا به بیماری ‌های غیر قابل درمان و بیماری‌ های سخت، امید به زندگی خود را به صورت کامل از دست می‌ دهند و افکار منفی بسیار زیادی در ذهنشان آغاز می‌ شود. این افراد از بازگشت به شرایط عادی به طور کامل قطع امید می‌ کنند و با فکر کردن به آینده، احساس منفی و اضطراب به سراغشان خواهد آمد.

محیط زندگی

 افرادی که در محیط جامعه و یا محیط خانواده با باور های منفی روبرو هستند و یا با افسردگی اطرافیانشان روبرو می ‌باشند، به احتمال زیاد خود نیز تمایل به فکر کردن به این موارد را پیدا خواهند کرد و دچار اضطراب از آینده می‌ شوند.

ترس از آینده شغلی

افزایش سن و ترس

افزایش سن

بر باور دکتر میثم شکری ساز  با افزایش سن و پیری، ترس از بیماری ‌های شایع و مرگ در افراد سالمند افزایش پیدا می‌ کند. بعضی از افراد سالمند با بالا رفتن سنشان دیگر می‌ توانند تصوری خوشایند از آینده داشته باشند. به همین دلیل دچار اختلالات روانی نظیر ترس از آینده می‌ شوند.

یائسگی

 بسیاری از بانوان قبل از یائسگی و سال ‌های قبل از آن، نسبت به شرایط جسمانی خود احساس خوبی پیدا نمی‌ کنند و از این بابت بسیار غمگین می‌ شوند. بسیاری از آن ها دچار ترس از آینده می‌ شوند و لازم است بدانید این مورد در جوامع سنتی بسیار شایع‌ تر می‌ باشد.

انواع اضطراب از آینده

 طبق نظر دکتر میثم شکری ساز اضطراب از آینده با توجه به شرایط اجتماعی و روانی افراد دارای اشکال متفاوتی می‌ باشد. مواردی که بالا تر عنوان کردیم در شکل‌گیری انواع ترس از آینده نقش بسیار مهمی را ایفا می‌ کنند. به عنوان مثال مردان متاهل و یا زنان سرپرست خانوار، ترس ‌های متفاوتی دارند. ترس از فقر و بی‌خانمانی، ترس از بیکاری و غیره. بعضی از افراد نیز از نظر عاطفی بسیار آسیب‌پذیر هستند و خلاع‌ هایی را تجربه می‌ کنند. در این میان افرادی نیز هستند که همواره ترس از بیماری ‌های سخت و غیر قابل درمان را دارند و به همین دلیل دچار وسواس فکری می‌ شوند. به همین دلیل است که عنوان می‌ کنیم اضطراب از آینده  انواع گوناگونی دارد.

ترس از آینده شغلی

ترس از آینده شغلی، یک اختلال بسیار رایج می‌ باشد و اگر در زندگی یک فرد ادامه دار و شدید باشد زندگی را برای وی مختل می‌ کند. با یک مثال ساده توضیح دهیم. اگر متوجه یک اختلال در بدن خود شده ‌اید و از ترس نتیجه ویزیت به پزشک مراجعه نمی کنید، شما دچار اضطراب از آینده هستید. همانطور که بالاتر نیز عنوان کردیم اضطراب از آینده در افراد بسیار متفاوت می‌ باشد.

اضطراب از آینده شغلی موردی است که بسیاری از جوانان با آن روبرو هستند. طبق تحقیقاتی که اخیراً انجام شده است ۲۸ درصد از جوانان ۱۸ تا ۲۵ ساله جویای کار هستند و دچار اضطراب نیز می ‌باشند. اما به راستی چرا جوانان از آینده شغلی ترس دارند؟

 این مورد به شدت به باور های شخص مورد نظر بستگی دارد. اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که موقعیت و پیشرفت خود را به عواملی مانند دلار و نابسامانی‌ های اقتصادی وابسته می دانید، قطعاً اوضاع شما بسیار ناخوشایند خواهد بود. چرا که جامعه باعث ترس از آینده شغلی شما خواهد شد. اگر فردی هستید که اعتقاد دارید خودتان مسئول موفقیت و پیشرفت خود هستید باید به دنبال مسیر شغلی مورد علاقه خود باشید و بدون ترس به جلو پیش بروید. قطعاً اگر به جای فکر کردن به مسیری که بیشترین درآمد را برای شما ایجاد کند در مسیری که به آن علاقه دارید قرار بگیرید، از نظر مالی نیز به جایگاه خوبی دست پیدا می ‌کنید. در واقع شخصی که به دنبال علاقه خود می رود و آن را دنبال می‌ کند هیچ ترسی از آینده ندارد. چرا که مطمئن است علاقه و عشق او به کار، برای وی پول‌سازی می‌ کند.

درمان ترس از آینده

برای درمان ترس چه کاری انجام دهیم؟

درمان ترس از آینده

افرادی که دچار ترس از آینده شغلی هستند می توانند تکنیک ‌های خودباوری را برای درمان ترس از آینده استفاده نمایند.

 مهمترین درمان‌ این مشکل، شناخت رفتار خود می‌ باشد که تاثیر بسیار زیادی در کنترل ترس از آینده دارد. در صورتی که خود به تنهایی نمی ‌توانید اضطراب از آینده را مدیریت کنید لازم است تا به روانشناس مراجعه کنید. در ادامه به روش ‌های کنترل اضطراب از آینده اشاره خواهیم کرد.

 مدیریت خواب

شاید برایتان جالب باشد بدانید وجود اضطراب، در خواب اختلال ایجاد می‌ کند. همچنین وجود کم خوابی نیز می‌ تواند ترس از آینده را شدت بخشد. پیشنهاد می‌ کنیم برای کاهش اضطراب از آینده، مصرف کافئین را قبل از خواب کاهش دهید و از تکنیک‌ های تمدد اعصاب استفاده نمایید.

 رسیدگی به نیاز های بدن

 بدن و ذهن ارتباط بسیار نزدیکی با یکدیگر دارند و هر چقدر سلامت جسمی شخص بیشتر باشد سلامت روانی او نیز افزایش پیدا می‌ کند. برای افزایش سلامت جسم خود بهتر است ورزش کنید و رژیم غذایی مناسبی را دنبال نمایید.

این مطلب ادامه دارد…

افزایش بهره وری سازمان

راه های افزایش بهره وری سازمان از نگاه دکتر میثم شکری ساز

از دید دکتر میثم شکری ساز افزایش بهره وری سازمان به روش‌ های مختلفی تعریف می ‌شود اما در تمامی تعاریف یک نقطه اشتراک وجود دارد و آن هم افزایش کارایی و اثربخشی است. لازم است بدانید تغییر کارایی به تنهایی نمی ‌تواند باعث افزایش بهره‌وری شود.

 در نتیجه باید اثربخشی به صورت همزمان و هماهنگ با افزایش کارایی پیش برود. در ادامه توضیح بهره‌وری را با یک مثال ساده شرح خواهیم داد. تصور کنید یک واحد تولیدی با مصرف موادی به میزان یک تن شروع به فعالیت می ‌کند. در مقابل واحد تولیدی دیگر با همان شرایط مواد اولیه را به میزان ۹۰ کیلوگرم تولید می ‌کند. نتیجه این تولید، مصرف مواد اولیه و بهره‌وری مجموعه اول نسبت به مجموعه دوم می ‌باشد. به طور کلی می ‌توان اینگونه گفت که بهره وری به قصد کسب حداکثر سود و استفاده بهینه از تمامی موارد است. همچنین افزایش بهره‌وری در محیط کار باعث افزایش رقابت پذیری نیز خواهد شد. چرا که یکی از فاکتور های مهم در رقابت پذیری بین مجموعه‌ ها مبحث سودآوری می ‌باشد.

افزایش بهره وری سازمان چیست؟

از نگاه دکتر میثم شکری ساز در پاسخ به این سوال که افزایش بهره‌وری چیست؟ باید گفت هدف هر مجموعه و یا شرکتی با انجام هر فعالیتی دستیابی به میزان مشخصی از سود می ‌باشد. اگر یک مجموعه بخواهد در قبال مصرف مشخصی از یک محصول، تولید خود را افزایش دهد و در نهایت منجر به افزایش سود شود باید نسبت به افزایش بهره‌وری در مجموعه خود اقدام نماید. در نتیجه در پاسخ به این پرسش باید گفت افزایش بهره‌وری یعنی افزایش سود، با ثابت ماندن عوامل تولید.

افزایش بهره‌وری در محیط کار

 معمولاً مجموعه‌ ها و شرکت‌ ها از روش‌ های بسیار زیادی برای افزایش بهره‌وری در محیط کار استفاده می ‌کنند. از مهمترین روش‌ های افزایش بهره‌وری پیاده‌سازی تکنولوژی و فناوری جدید در محیط کار و به کارگیری افراد متخصص می ‌باشد.

 قطعاً سوددهی و بهره‌وری معنای بسیار نزدیکی با یکدیگر دارند اما این دو واژه در اصل تفاوت‌ های فاحشی دارند. تمایز و شناخت میان این دو واژه، دارای اهمیت بسیار بالایی می ‌باشد. به طور کلی می ‌توان اینگونه گفت که بهره‌وری معیاری است که قیمت محصول ،کیفیت تولید و قیمت تمام شده تولید را در خود جای می ‌دهد.

 طبق نظر دکتر میثم شکری ساز کارکنان یک مجموعه با بهره‌وری بالا به آن مجموعه کمک می ‌کنند تا خود در درجه اول از نظر مهارت و توانمندی ارتقا پیدا کنند و سپس اهداف تعیین شده مجموعه نیز محقق شود. به طور کل بهره‌وری در یک سازمان روحیه بی‌نظیری را در آن سازمان ایجاد می ‌کند. نتیجه آن ارتقای سطح کیفی مجموعه خواهد بود. تا به اینجای مقاله با اهمیت افزایش بهره‌وری در مجموعه و سازمان‌ های کوچک و بزرگ آشنا شدید.

 تا پایان این مقاله با ما همراه باشید تا در خصوص بهره‌وری در نظام اداری و نمونه‌ هایی از بهره‌وری ایده برای افزایش بهره‌وری مطالبی را عنوان کنیم.

ایده برای افزایش بهره وری

ایده برای افزایش بهره وری

همانطور که بالاتر نیز عنوان کردیم ایده برای افزایش بهره وری، از عوامل بسیار مهم در کسب موفقیت می ‌باشد. در ادامه چندین ایده برای افزایش بهره‌وری را معرفی خواهیم نمود.

  • ایجاد انگیزه
  • افزایش کارآمدی
  • تغییر در ساعت کاری
  • فیدبک مداوم و منظم
  • واضح بودن انتظارات
  • مدیریت زمان
  • روشن بودن معیار ها
  • بررسی فرایند های انجام شده در سازمان
  • استفاده از نرم‌افزار های پیش بینی

 در ادامه چندین مورد از این موارد را توضیح خواهیم داد.

 ایجاد انگیزه راهی موثر و کارآمد در افزایش بهره وری سازمان

از زبان دکتر میثم شکری ساز پاداش و تشویق جزو اولین کار هایی است که باعث افزایش بهره‌وری خواهد شد. در صورتی که یک تیم کار خود را خوب انجام دهد از آن قدردانی می ‌شود و اگر خطایی داشته باشد مورد شماتت قرار خواهد گرفت.

 لازم است تا انگیزه‌ های شخصی را در کارمندان خود افزایش دهید تا شاهد افزایش بهره‌وری باشید. به طور مثال اگر انتظار یک عملکرد فوق العاده را از کارمندان خود دارید می ‌توانید آن ها را به یک قهوه رایگان مهمان کنید. در این صورت به وضوح خواهید دریافت که تا چه اندازه می ‌تواند این کار به افزایش موفقیت و بهره‌وری محیط کاری منجر شود.

 تغییر ساعت کاری یک ایده برای افزایش بهره وری

  بعضی از افراد به زود بیدار شدن حساس هستند و عده دیگر شب زنده‌دار هستند. اگر ساعت ورود و خروج خود را اندکی تغییر دهید می ‌توانید شاهد افزایش بهره‌وری در هر دو گروه باشید. چرا که لازم نیست تا ساعت کاری همیشه از ۹ صبح تا ۵ عصر باشد. با شناور بودن زمان کار، این فرصت برای کارمندان مهیا می ‌شود با توجه به جدول زمانی ایده آل خود، نسبت به کار اقدام کنند.

 واضح بودن انتظارات

 از دید دکتر میثم شکری ساز چندین جلسه برگزار کنید و به کارمندان خود اطلاع دهید که دقیقاً از آن ها چه انتظاراتی دارید؟ علاوه بر این موارد راه ارتباطی مناسب را با آن ها پیدا کنید. عده ای از افراد در انجام کار های گروهی بسیار توانمند هستند. افراد دیگر کار به صورت انفرادی را بر هر کار دیگری ترجیح می ‌دهند. این مورد باید برای مدیریت به صورت کامل روشن شود تا با توجه به توانمندی‌ های هر شخص، وظایف آن ها به صورت واضح بیان شود.

استفاده از نرم‌افزار های پیش بینی

موردی که لازم است بدانید آن است که هر فرد برای انجام کارهایی که به او محول می‌شود دارای سرعت خاصی است. بعضی از افراد بسیار آهسته کار می‌کنند و بعضی دیگر دارای سرعت بالایی هستند. استفاده از نرم‌افزارهایی برای بررسی فرایندهای انجام شده می‌تواند روند کار را تسریع بخشد. با در دست داشتن این نرم‌افزار، می‌توانید متوجه شوید هر کارمند در چه مرحله‌ای و با چه سرعتی کار خود را انجام می‌دهد. به عنوان مثال در این نرم‌افزار می‌توانید شاهد تماس‌های تلفنی، جلسات پیش رو، تاریخ دقیق تحویل پروژه‌ها و غیره باشید.

بهره وری در نظام اداری

بهره وری در نظام اداری

معمولاً در سازمان‌ های اداری میزان بهره وری با وجود ضعف‌ های موجود کاهش پیدا خواهد کرد. از جمله این ضعف‌ ها می ‌توان به وجود ضعف مدیریت، عدم وجود افراد متخصص، عدم وجود سیستم ارزشیابی، کمبود انگیزه کاری و غیر اشاره نمود.

ضعف مدیریت راهی موثر در افزایش بهره وری سازمان

  لازم است بدانید از اصلی‌ترین عوامل کاهش بهره‌وری در سازمان‌ های اداری ضعف مدیریت می ‌باشد. از دلایل ضعف‌ های مدیریتی می ‌توان به عدم آشنایی مدیر با فنون برنامه‌ریزی مدیریت منابع انسانی، روش‌ های انگیزشی و غیره اشاره نمود.

این مطلب ادامه دارد..

مزایا و معایب شرکت های هلدینگ

مزایا و معایب شرکت های هلدینگ از دیدگاه دکتر میثم شکری ساز

به گفته دکتر میثم شکری ساز بررسی مزایا و معایب شرکت های هلدینگ بهترین راه برای تصمیم گیری دربارۀ راه اندازی یک شرکت هلدینگ متناسب با نیازهایتان است.

انواع مختلفی از ساختارهای تجاری در سطح جهانی وجود دارند، اما یکی از رایج ترین آنها شرکت هلدینگ است. شرکت‌های هلدینگ به ساختار تجاری اطلاق می شوند که مالک شرکت ها و کسب و کارهای دیگر می باشند. این نوع ساختار تجاری می تواند راهی عالی برای رشد کسب و کار شما و گسترش به بازارهای جدید باشد اما معایبی نیز وجود دارند.

مزایا و معایب شرکت های هلدینگ تمرکز اصلی این مقاله است تا بتوانیم به شما کمک کنیم تصمیمی آگاهانه در مورد این امر بگیرید که آیا این نوع کسب و کار برای شما مناسب است یا خیر.

تا پایان مقاله همراه ما باشید.

شرکت هلدینگ چیست؟

پیش از بررسی مزایا و معایب شرکت های هلدینگ بهتر است بدانید که شرکت holding چیست؟ اهداف شرکت های هلدینگ چیست؟ همچنین ساختار شرکت های هلدینگ چگونه است؟

طبق صحبت های دکتر میثم شکری ساز هلدینگ یک ساختار تجاری است که مالک شرکت های دیگر می باشد یعنی سهام مهم شرکت های دیگر را به خود اختصاص می دهد. شرکت هلدینگ می تواند یک شرکت مادر (parent company)، شرکت خواهر (sister company) یا شرکت تابعه (subsidiary) یک شرکت دیگر باشد. این نوع از شرکت ها معمولا  LLC هستند یعنی مسئولیت محدود دارند. آنها نه خدماتی ارائه می دهند و نه چیزی را تولید می کنند. همچنین هیچ عملیات تجاری دیگری را انجام نمی دهند.

با توجه به قوانین شرکتهای هلدینگ هدف آنها این است که سهام کنترلی یا سهام عضویت در شرکت دیگر را حفظ کنند.

هدف یک هلدینگ چیست؟

از نگاه دکتر میثم شکری ساز شرکت هلدینگ شرکت های تأمین مالی برای مالکیت و کنترل سایر دارایی ها مانند املاک، سهام یا شرکت ها است. یکی از اهداف شرکت های هلدینگ ایجاد جدایی قانونی بین دارایی ها و مالکان است و در صورت مواجه شدن یکی از هلدینگ ها با مشکل مالی، مسئولیت مالکان را کاهش می دهد.

ساختار شرکت های هلدینگ

ساختار شرکت های هلدینگ

ساختار شرکت های هلدینگ خیلی ساده است. شرکت اصلی همان شرکت مادر می باشد که در راس قرار دارد و بر شرکت های تابعه نظارت می کند. در این ساختار شرکت های تابعه در رده های پایین تر از شرکت اصلی قرار دارند. با این حال آنها شرکت های جداگانه به شمار می روند و فعالیت های خود را به طور مستقل انجام می دهند.

شرکت تابعه چیست؟

بر باور دکتر میثم شکری ساز یک شرکت تابعه همان طور که از نامش پیدا است به شرکت دیگری وابسته می باشد. به عبارت دیگر کنترل آن بر عهده شرکت دیگری است. در ساختار شرکت های هلدینگ این شرکت تحت کنترل شرکت مادر قرار دارد یا متعلق به آن است. به عبارت دیگر تقریبا بیش از 50 درصد از سهام شرکت تابعه به شرکت مادر تعلق دارد. این امر موجب می شود تا سازمان مادر عملیات شرکت تابعه را کنترل کند.

شرکت خواهر چیست؟

با توجه به ساختار شرکت های هلدینگ شرکت خواهر از طریق مالکیت مشترک با شرکت دیگری مرتبط می باشد. این دو شرکت ممکن است بخشی از یک مجموعه واحد یا ممکن است نهادهای جداگانه ای باشند که متعلق به یک شرکت هلدینگ هستند.

اصطلاح شرکت خواهر همچنین می تواند به دو شرکتی اشاره کند که شرکای سرمایه گذاری مشترک می باشند.

ساختار شرکت های هلدینگ: شرکت مادر چیست؟

به اعتقاد دکتر میثم شکری ساز شرکت مادر شرکتی با بیشترین سهام و دارای حق رای در یک شرکت دیگر برای کنترل هیئت مدیره، سیاست ها و مدیریت آن است. یک شرکت مادر ممکن است یک شرکت هلدینگ، یک شرکت اصلی یا یک نهاد با هدف خاص باشد.

اهداف شرکت های هلدینگ

مزایا و معایب شرکت های هلدینگ

در بخش زیر مزایا و معایب شرکت های هلدینگ را بررسی خواهیم کرد.

مزایای شرکت های هلدینگ

شرکت های هلدینگ مزایای زیادی دارند. برخی از مزایای شرکت های هلدینگ عبارتند از:

  • تشکیل این نوع از شرکت ها ساده است: تشکیل یک هلدینگ امری ساده می باشد. تنها کاری که باید انجام دهید این است که سهام شرکت های مورد نظر خود را از طریق بازار آزاد خریداری کنید. از آنجایی که در تلاش برای مالکیت کامل شرکت ها نیستید، نیازی به کسب رضایت سرمایه گذاران شرکت هایی که در آن شرکت می کنید را ندارید.
  • امنیت سرمایه گذاری: این مورد را می توان از مزایا و معایب شرکت های هلدینگ در نظر گرفت.

سرمایه گذاری ها بدون در نظر گرفتن انحلال ایمن هستند؛ زیرا این سرمایه گذاری ها به جای کارآفرینان متعلق به شرکت هلدینگ هستند. منابع، اطلاعات اختصاصی و سایر سرمایه گذاری ها معمولاً توسط شرکت های مادر نگهداری می شوند. در صورتی که اتفاق غیرمنتظره ای رخ دهد، این امر به عنوان نوعی محافظت از کسب و کار عمل می کند. این امر مزیت به شمار می رود.

با این حال این مورد معایبی نیز به همراه دارد. موارد بالا بدان معنا نیستند که شرکت هلدینگ در برابر مبارزات مالی شرکت فعال مصون خواهد بود. اگر شرکت عملیاتی مشکلات مالی داشته باشد، بر بدنه شرکت نیز تأثیر خواهد گذاشت. شرکت کنترل کننده از هرگونه رسیدگی دادگاه مصون خواهد بود. با این حال ممکن است مواردی وجود داشته باشد که شرکت هلدینگ در قبال اقدامات شرکت عملیاتی مسئول شناخته شود.

  • شانس های جدید برای گسترش بازار: شرکت‌های هلدینگ به گسترش بازار کسب و کار و ایجاد درآمد بیشتر کمک خواهند کرد.
  • نیازی به مدیریت روزانه نیست: یک شرکت هلدینگ قادر به داشتن عملیات تجاری در صنایع نامرتبط و متنوع است. هر شرکت تابعه به طور مستقل تحت مدیریت خود عمل می کند که مسئولیت رسیدگی به عملیات روزانه را بر عهده دارد.
  • یک شرکت هلدینگ می‌تواند با تنوع بخشیدن به پرتفوی خود در شرکت‌ها و صنایع مختلف از خود در برابر ریسک ها محافظت کند. این امر می تواند به کاهش تأثیر مشکلات مالی هر شرکت بر پرتفوی کلی کمک نماید.

این مطلب ادامه دارد…

شکست در زندگی افراد موفق

شکست در زندگی افراد موفق از دید دکتر میثم شکری ساز

به گفته دکتر میثم شکری ساز شکست در زندگی افراد موفق اولین گام به سوی پیروزی ها و آینده ای با افق هایی وسیع توام با موفقیت ها و دستاورد های بزرگی است. اگر نگاهی به زندگینامه افراد موفق که زندگی سختی داشتند بیندازید با دلسردی ها و ناامیدی ها و حتی ناکامی های تاسف باری مواجه می شوید که هر کسی را به افسردگی و داشتن زندگی منزوی سوق می دهند. با این حال شکست های افراد موفق در حقیقت به سان روزنه هایی از امید و گام هایی پیش به آینده ای با پیشرفت های جهانی هستند. مطمئن باشید که از شکست تا پیروزی تنها یک گام اما گامی راسخ و توام با امیدواری و تلاش وجود دارد که اگر این گام را با اعتماد به نفس و نگرشی درست بردارید، موفقیت از آن شما خواهد بود.

اگر آماده اید تا بهتر درک کنید که افراد موفق چگونه با شکست مواجه می شوند، در این مقاله با ما همراه باشید تا با شکست در زندگی افراد موفق بیشتر آشنا شویم.

از شکست تا موفقیت

معنای شکست در زندگی افراد موفق

با خواندن زندگینامه افراد موفق که زندگی سختی داشتند می توان درک کرد که معنای شکست برای آنها فراتر از معنای لغوی آن است.

به اعتقاد دکتر میثم شکری ساز افراد موفق ستودنی هستند؛ زیرا در روز های قبل از موفقیت هایشان با شکست های بزرگ دست و پنجه نرم کرده اند و هنوز هم حاضرند دوباره شکست را تجربه کنند. در حقیقت افراد موفق می دانند که شکست گامی رو به جلو است: شکست در زندگی افراد موفق به معنای درس گرفتن از اشتباهات و خطا ها و تبدیل آنها به پله های موفقیت می باشد.

با این حال این بدان معنا نیست که آنها به نوعی از گزند شکست مصون هستند.

در واقع، با خواندن زندگینامه افراد موفق که زندگی سختی داشتند متوجه می شویم که آنها گاهی اوقات حتی عمیق تر از دیگران ناامیدی را تجربه می کنند؛ زیرا تمایل دارند با احساسی عمیق و پرشور از رسالتی که برایش احترام قائل هستند از شکست هایشان درس بگیرند و در پیشبرد کارهای خود از قلب و روح شان مایه بگذارند.

موفق ترین افراد جهان با نگاهی ساختارشکنانه به شکست های زندگی و غلبه بر آنها به سمت دستیابی به اهداف خود گام بر می دارند.

شکست در زندگی افراد موفق فرصتی برای تغییر نگرش و انتخاب مسیری جدید است. مسیری که پیش از آن هرگز به آن فکر نکرده اند و در این مسیر به موفقیت دست نیافته اند. در حقیقت برای افراد موفق از شکست تا موفقیت یک گام فاصله وجود دارد. در این یک گام به ناکامی های گذشته می اندیشند و از آنها درس می گیرند. سپس برای دوری از شکست تا موفقیت گامی جدید بر می دارند. این گام جدید را توام با افکاری جدید و راسخ تر از گذشته همراه خواهند کرد.

همه شکست را تجربه می کنند

از نگاه دکتر میثم شکری ساز با بررسی شکست های افراد موفق متوجه خواهید شد که شکست بخشی طبیعی از زندگی این افراد است. نه تنها افراد موفق بلکه همه در طول زندگی خود آن را تجربه می کنند. هرچه یک فرد موفقیت بیشتری داشته باشد، شکست های بیشتری را تجربه کرده است.

بیایید نگاهی به معنای شکست در زندگی افراد موفق بیندازیم.

شکست های افراد موفق

چند شکست در زندگی افراد موفق

طبق صحبت های دکتر میثم شکری ساز شکست‌های افراد موفق سنگ وجود آنها را تراش می دهند تا تلالو درخشان تری را در زندگی بیابند. مسیری که این افراد از از شکست تا موفقیت می پیمایند می تواند الهام بخش شما برای دستیابی به بزرگترین موفقیت ها در زندگی باشد.

  • به توماس ادیسون مخترع لامپ الکتریکی گفته شد که او آنقدر احمق است که نمی تواند چیزی را یاد بگیرد. همه می دانیم که شکست در زندگی افراد موفق جرقه پیشرفت است.
  • والت دیزنی از روزنامه اخراج شد؛ زیرا تخیل نداشت.
  • ونسان ون گوگ در طول زندگی خود تنها یک تابلو فروخت.
  • سر جیمز دایسون اکنون شناخته شده ترین برند جاروبرقی بدون کیسه را در ایالات متحده از آن خود کرده است. مسیر تلاش او از شکست تا موفقیت مملو از سخت کوشی هایی بود که با طراحی 5126 نمونه اولیه جاروبرقی همراه شد. شاید این راه طولانی به نظر برسد اما او توانست در نهایت به موفقیتی جهانی دست یابد.
  • اگر زندگینامه افراد شکست خورده موفق ایرانی را بررسی کنید حتما نام احسان سلحشور را خواهید دید. او یکی از کارآفرینان ایرانی است که اکنون شهرت جهانی دارد.

همه این افراد شکست را تجربه کردند، اما آیا می دانید که چه چیزی باعث موفقیت آنها شده است؟ هیچ یک از آنها اجازه ندادند که شکست متوقف شان کند. همه آنها از این فرصت استفاده کردند تا از آن درس بگیرند و به نتایج بزرگتری دست یابند.

با بررسی زندگینامه افراد شکست خورده موفق ایرانی و خارجی با هزاران افراد موفقی آشنا خواهید شد که از شکست ها به قله های موفقیت دست یافتند.

استقبال از شکست

از نظر دکتر میثم شکری ساز مهم ترین تفاوت بین افرادی که به موفقیت های متوسط دست می یابند و افرادی که موفقیت خود را به اوج می رسانند نگرش آنها نسبت به شکست است.

در حالی که همه می دانند تجربه شکست در طول زندگی امری اجتناب ناپذیر است اما اغلب به دنبال آن هستند که در سریع ترین زمان ممکن از آن عبور کنند. آنها سعی می کنند تا شکست های خود را در کمد یا زیر فرش پنهان کنند و امیدوارند هیچ کسی متوجه نشود.

تجربه شکست در زندگی افراد موفق شیرین است. در حقیقت شکست در افراد موفق همچون مدال طلا بر دور گردن شان می درخشد.

این مطلب ادامه دارد…